top of page
buurvrouw-durkje-karnemelk-stro.jpg

BIOLOGISCHE ZUIVELPRODUCTEN

Onze melkproductie per koe ligt laag, maar dat is een bewuste keuze. We werken met kruislingen en dubbeldoelkoeien. Die geven minder melk dan volbloed Holsteins. Daar staat tegenover dat ze sterker zijn. Ze doen het goed op kruidenrijk gras, hebben weinig krachtvoer nodig en minder zorg van de dierenarts.

Omdat deze koeien licht zijn, vertrappen ze natte grond minder snel, dan de zwaardere Holsteins. Daarnaast zijn wij ervan overtuigd, dat ons kruidenrijk gras gezond is voor de koeien en uiteindelijk ook voor de consument!

Kruidenrijk gras is gezond voor mens en dier!

Karnemelk van De Nije Mieden & Zuivelmakerij Buurvrouw Durkje

SAMENWERKING 

BUURVROUW DURKJE

De Nije Mieden werkt samen met Zuivelmakerij Buurvrouw Durkje: een familiebedrijf dat haar ambachtelijke producten met liefde bereidt. En dat proef je!

 

Zuivelmakerij Buurvrouw Durkje zet onze melk om in échte, romige karnemelk en roomboter. Daarnaast maakt ze op eigen locatie nog meer heerlijke, pure zuivelproducten van de melk van haar eigen koeien.

Ambachtelijke zuivelproducten van Zuivelmakerij Buurvrouw Durkje
Karnemelk, kaas en vanille vla van Zuivelmakerij Buurvrouw Durkje

WAAROM IS DEZE ZUIVEL ZO LEKKER?

Deze zuivel is bijzonder smaakvol om verschillende redenen:

  • Het wordt geproduceerd van melk die rijk is aan onverzadigde vetzuren en mineralen. Deze bijzondere samenstelling hebben we te danken aan het gras en de kruiden in onze weiden.
     

  • Het beetje krachtvoer dat onze koeien krijgen, bestaat uit een mengsel van oude granen. Onze koeien eten dus geen maïs en tarwe, omdat deze granen juist minder gezonde, verzadigde vetzuren opleveren.
     

  • We gebruiken daarnaast rauwe melk die alleen verwarmd is, om ziektekiemen te doden en het product langer houdbaar te maken.
     

  • Deze melk is niet op de industriële wijze gestandaardiseerd en gehomogeniseerd, maar nog een echt natuurproduct.

Mei leafde makke door Zuivelmakerij Buurvrouw Durkje

Overheerlijk & gezond!

WAAR KAN IK ZUIVELMAKERIJ BUURVROUW DURKJE PRODUCTEN KOPEN?

De producten van Buurvrouw Durkje zijn te koop op diverse verkooppunten. Het gehele overzicht voor jouw lokale verkooppunt kun je hier vinden.

MILIEUVRIENDELIJKE VERPAKKINGEN

Onze roomboter zit in een kartonnen doosje en de karnemelk is in glazen flessen verpakt. Dat is wel zo milieuvriendelijk. De onvermijdelijke plastic onderdelen zijn recyclebaar. Voor het glas betaal je statiegeld en deze kun je weer bij het verkooppunt terugbrengen. 

Biologische roomboter van Zuivelmakerij Buurvrouw Durkje
bottom of page