BIOLOGISCHE ZUIVELPRODUCTEN

Onze melkproductie per koe ligt laag, maar dat is een bewuste keuze. We werken met kruislingen en dubbeldoelkoeien. Die geven minder melk dan volbloed Holsteins. Daar staat tegenover dat ze sterker zijn. Ze doen het goed op kruidenrijk gras, hebben weinig krachtvoer nodig en minder zorg van de dierenarts.

Omdat deze koeien licht zijn, vertrappen ze natte grond minder snel, dan de zwaardere Holsteins. Daarnaast zijn wij ervan overtuigd, dat ons kruidenrijk gras gezond is voor de koeien en uiteindelijk ook voor de consument!

Kruidenrijk gras is gezond voor mens en dier!

124201.jpg

SAMENWERKING 

BUURVROUW DURKJE

De Nije Mieden werkt samen met zuivelmakerij Buurvrouw Durkje: ook een familiebedrijf dat haar ambachtelijke producten met liefde bereidt. En dat proef je!

 

Samen maken we onder andere kaas, yoghurt, vla, karnemelk, boter en slagroom.

WAAROM IS DEZE ZUIVEL ZO LEKKER?

Deze zuivel is bijzonder smaakvol om verschillende redenen:

Het wordt geproduceerd van melk die rijk is aan onverzadigde vetzuren en mineralen. Deze bijzondere samenstelling hebben we te danken aan het gras en de kruiden in onze weiden.

Het beetje krachtvoer dat onze koeien krijgen, bestaat uit een mengsel van oude granen. Onze koeien eten dus geen maïs en tarwe, omdat deze granen juist minder gezonde, verzadigde vetzuren opleveren.

We gebruiken daarnaast rauwe melk die alleen verwarmd is, om ziektekiemen te doden en het product langer houdbaar te maken.

Deze melk is niet op de industriële wijze gestandaardiseerd en gehomogeniseerd, maar nog een echt natuurproduct.

Overheerlijk & gezond!

WAAR KAN IK DE BUURVROUW DURKJE EN DE NIJE MIEDEN PRODUCTEN KOPEN?

De producten van De Nije Mieden en Buurvrouw Durkje zijn te koop bij:

- De Jumbo’s in Noord Nederland

- De Streekboer

- Kaasboer Sybren

- Bij Buurvrouw Durkje thuis: Welleweg 8,   Vegelinsoord

WAARAAN HERKEN IK DE ZUIVELPRODUCTEN?

Je herkent onze producten aan de logo's op het etiket. Het logo van Buurvrouw Durkje is groot afgedrukt en dat van De Nije Mieden vind je in de hoek rechtsonder.

Onze boter zit in een kartonnen doosje, verder is alle zuivel in glas verpakt. Dat is natuurlijk wel zo milieuvriendelijk. De onvermijdelijke plastic onderdelen zijn recyclebaar. Voor het glas betaal je binnenkort statiegeld en deze kun je weer bij het verkooppunt terugbrengen. Op dit moment kun je de flessen eventueel bij ons of bij Buurvrouw Durkje terugbrengen.

2020 DE NIJE MIEDEN