top of page
Jongvee in kruidenrijk grasland van biologische boerderij De Nije Mieden

VISIE

Wij willen laten zien dat een efficiënte voedselproductie mogelijk is, zonder het evenwicht van de natuur te verstoren. 

 

Dat doen we door met akkerbouw te werken waar het kan. Zuivel en vlees produceren we op grond waar alleen koeien voor een hoogwaardig product kunnen zorgen.

Biodiversiteit bij De Nije Mieden in Friesland
BIODIVERSITEIT

Onze boerderij ligt in het hart van Friesland. De koeien lopen er zoveel mogelijk buiten en genieten van kruidenrijk gras. Ook de hazen, insecten en weidevogels voelen zich hier thuis. En daar zijn we blij mee, want: biodiversiteit is rijkdom!

Kruidenrijk en biodivers grasland bij De Nije Mieden

Van gangbare melkveehouderij naar biologisch plus bedrijf

DE NIJE MIEDEN

De Nije Mieden is het merk van ons bedrijf Miedema Natuurlijk. We noemen de landerijen en producten van Miedema Natuurlijk sinds 1 januari 2019 De Nije Mieden, om te laten zien dat we een ingrijpende ontwikkeling hebben doorgemaakt. Van een gangbare melkveehouderij zijn we doorgegroeid naar een bedrijf, dat je gerust biologisch plus kunt noemen.

Zo houden we ons niet alleen aan de regels van de biologische skal-certificering, maar geven we ook nauwelijks krachtvoer aan onze koeien. Verder zijn onze landerijen zeer kruidenrijk en is ons waterpeil hoog. Daarnaast is het  bedrijf antibioticavrij en experimenteren we met alternatieven voor chemische ontwormingsmiddelen. Onze droom is een gemengd bedrijf, dat gedragen wordt door de gemeenschap.

douwe-miedema-de-nije-mieden
Sjoerd Miedema van biologisch melkveebedrijf De Nije Mieden in Friesland
ONTMOET DE DRIJVENDE KRACHTEN

De drijvende krachten achter De Nije Mieden zijn Sjoerd en Douwe Miedema.

“Al van jongs af aan help ik mee op de boerderij. In de afgelopen jaren hebben we ons bedrijf een enorme draai gegeven. Van kwantiteit naar biologische kwaliteit. Kwantitatief boeren gaat wat mij betreft ten koste van de biodiversiteit en de kwaliteit van onze melk. Ik vind het uitdagend om bewust te boeren.” – Douwe Miedema

“Wij streven naar een Land van Melk én Honing!” – Sjoerd Miedema

Koeien van biologische melkveehouderij De Nije Mieden
bottom of page